Wie zoekt die zoekt, wie vindt die vindt

Welkom op de pagina van Jan en Line. Deze pagina gaat over ons deel van een grotere groep van mensen die samen een plaats creëren om te wonen. We zijn begonnen onder de naam Rivendell en zo neemt ieder een zijn deel op. wij zijn op dit moment degenen die een plaats gaan verkennen en contacten leggen. Dit lees je in deze blog.


vinden van een plaats om te leven in eenvoud en in eenheid met de natuur en met mensen die dit mee ondersteunen.

vrijdag 22 februari 2008

We zijn nu bijna een weekje onderweg। Vrijdagmiddag vertrokken en een zalige tocht gemaakt richting arriege, met vele babbels en ook stilte। Het is ongelooflijk hoe warm het hier wel is! We rijden met de raampjes open want achter het glas voelen de zonnestralen wel heel zomers! Elke ochtend verschijnt er een felle zon in een heldere hemel, en februari zou hier normaal de koudste maand van het jaar zijn!? Als de zon savonds onderduikt, begint het snel koud te worden en snachts vriest het. Een dag stoppen we smiddags op een mooie plaats aan een meer om wat te eten en te genieten van de zon. Het is er prachtig! gevoel van vrijheid, natuur, eenvoud en zaligheid is volledig aanwezig... ik krijg zin om het water in te duiken... allerlei gedachten komen op, maar plots wil ik het gewoon doen... en plons, ikke het water in! Wauw, wat een levendigheid komt ernaar boven, iedere cel in mijn lichaam tintelt, ik leef, NU! En daarna begint Domien zich ook te ontdoen van zijn kleren en heel zachtjes stapt hij het ijskoude water in waar zopas nog een laagje ijs over lag...



Maandagavond komen we aan bij marc, hij is bezig de geitjes te melken. Er zijn een tiental kleintjes die rondspringen en huppelen... We eten savonds samen en nemen onze tijd om hier toe te komen. Blijkbaar zijn er momenteel heel wat jonge mensen die zich willen installeren in en rond laborie omdat hier een open sfeer heerst en mensen graag samen werken. Er is heel wat beweging en er zijn ook mensen geïnteresseerd in 'la baychenatte', marc had ook een telefoon gekregen van iemand die een ecodorp wil opstarten, maar meer weet hij daar niet van. We proberen de 'hippie'-burgemeester te bereiken om een afspraak te maken en willen met een aantal mensen gaan babbelen. Gisteren zijn we met een hele groep mensen samen gekomen om te praten rond mogelijkheden, eens te horen wat ieder wilt en wie intresse heeft in 'la baychenatte'. Iedereen wil zich graag intalleren en meer autonoom leven. We waren ongeveer met 12 en een paar kindjes, een gezellige bende, zn plots zei mireille : allé waarom zitten we hier nu samen, waar gaat het concreet over. En we gaan aan de slag... We vertellen over ons gezamelijk project en de bedoeling ervan, we laten ook weten dat wij,Jan en ik, eventueel hier graag al willen komen wonen om zo contacten te kunnen leggen, op de hoogte te komen van het reilen zeilen hier in de omgeving en ook al wat ervaring op doen. Mireille laat weten dat ze haar huis verkoopt, misschien kan dat een start zijn om daar te komen wonen en wanneer iets anders zich aanbiedt, kan het huis verhuurd worden, verkocht of behouden voor mensen die voor een tijdje willen blijven, proberen,... Het is een klein fijn huisje en erachter ligt nog een grote schuur de ze reeds aan het opknappen zijn om er een tweede woonst van te maken. Marc wil dit huis eventueel ook kopen als zijn geld vrijkomt wanneer baychenatte wordt verkocht, en katrine wil er dan met haar dochtertje en partner graag in wonen, huren dus. Er ontstaat een mooi gesprek dat mirreille en marc graag de huisjes die hier te koop staan willen verkopen, verhuren of ter beschikking stellen aan mensen die willen deel uitmaken van de open sfeer die hier heerst, liever dan iemand die gewoon in de stad gaat werken of enkel op vakantie komt. Er heerst hier heel wat loyaliteit en respect voor elkaar en dat willen ze behouden en graag zien verder groeien en overnemen door jonge mensen. Alsof het een ecodorp in groei is, wat ook heel organisch en natuurlijk voelt. Het kopen van mirreille haar huisje lijkt ons geen goede optie, want er is niks van terrein bij. Blijkbaar is dat hier een groot probleem en wanneer hier iets vrijkomt, moet je er snel bijzijn of contacten hebben als je een stuk wilt. Issa en nog twee andere jonge mensen hebben intresse in baychenatte en we willen de evoluties hierrond ook horen, want we blijven daar wel iets voor voelen. We spreken af dat we daarvoor volgende week nog eens samenkomen met de plannen erbij.
Maandag gaan we naar safer, er zijn twee of drie grote stukken terrein die te koop staan van ongev 50 en 100 ha en geïnteresseerden moeten voor 29 febr zijn opgeschreven, zonder enige aankoopverplichting. Dus we gaan eens langs om te horen. De terreinen zijn niet ver gelegen van laborie, maar meer weten we nu zelf niet.

Vandaag gaan we naar dominique en chloë, jonge mensen die ongev één hectare hebben met een ruïne die ze willen opbouwen.
Morgen gaan we naar de markt van st-girons, zondag rustdag. En nadat we maandag naar safer zijn geweest willen we nog eens wat mensen bezoeken in massat.

Voor mij blijft het heel goed voelen om hier al te komen wonen en een ankerpunt te creëeren zodat het op een organische manier kan groeien.

Geen opmerkingen:

Blogarchief