Wie zoekt die zoekt, wie vindt die vindt

Welkom op de pagina van Jan en Line. Deze pagina gaat over ons deel van een grotere groep van mensen die samen een plaats creëren om te wonen. We zijn begonnen onder de naam Rivendell en zo neemt ieder een zijn deel op. wij zijn op dit moment degenen die een plaats gaan verkennen en contacten leggen. Dit lees je in deze blog.


vinden van een plaats om te leven in eenvoud en in eenheid met de natuur en met mensen die dit mee ondersteunen.

dinsdag 28 augustus 2007

Bij Carapa Woont ook Fabienne, een echte sjamane in mijn gevoel! Zij is bezig een huisje te bouwen in het rond met materialen die ze allemaal in zelf in de natuur vindt! De bomen is ze zelf met een aantal mensen gaan halen in het bos, de muren worden opgemaakt uit stro en de leem wordt eigenhandig gezocht, gezeefd en gemengd met water en stro. Samen met haar heb ik de hele namiddag stro gehakt in kleine stukjes, ondertussen zongen we samen en plots kwamen er allerlei dierengeluiden aan te pas… we hebben het stro bevrijd, wauw wat een mooie ervaring! En ondertussen was Jan met twee anderen aarde gaan zoeken en zeven om de leem te maken. Daarna hebben dan mee helpen lemen met die prachtige aarde en gehakte stro. Het is een huisje met veel leven en liefde! Wat een ander bewustzijn ervaar je daar!

woensdag 22 augustus 2007

strakst halen we Glenn op in Béziers. Hij heeft samen met Bart en Annelies Santiago De Compostella gestapt. Spijtig dat we Bart en Annelies niet zullen zien, ma dat zal voor later zijn. Ik ben benieuwd naar de verhalen van hun tocht!

We zijn door de Cevenne gekruist en mooie natuurplaatsen tegengekomen, maar in de immo was het allemaal zeer duur, behalve een gebied van 7,5ha voor te jagen stond te koop voor 16500€ wat een verschil! Maar hierop zou geen waterbron zijn.

Deze vindtocht is waarlijk ook een tocht in mezelf! Ik ben mijn spoken en kleine denken weer eens tegengekomen, waarom is dit soms zo aanwezig? Misschien is de confrontatie wel groot om mensen tegen te komen die reeds leven dichtbij en samen met de natuur… dit geeft reactie in mij. Dankbaar ben ik dat ik het mag tegenkomen en erover ben beginnen praten! Dan wordt het duidelijker en kan ik het eerder waarnemen dan er volledig in te staans.

Het leven bied zoveel schoonheid en perfectie, waarvan ook ik deel ben en ik kies ervoor om ook dit tenvolle te zien in mezelf. Wij zijn waarlijk een gelijke van God, een scheppende creator hier op aarde met alle mogelijkheden aanwezig, het doet soms pijn om te ervaren hoe krachtig en vrij we eigenlijk wel zijn, en dit wordt vanaf je geboorte je beetje bij beetje afgenomen. Maar nu is het tijd dat ieder zijn eigen ruimte van liefde creeërt en voor de komende kinderen, meesters op aarde! Ik wil leven in een mooie wereld waar het leven en alle liefde tenvolle wordt erkend, ook in alle mensen.

De natuur is waarlijk wonderlijk en dat mag ik iedere dag opnieuw waarnemen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Jan, en Line,

Wat fijn wat jullie allemaal meemaken en beleven!!!

Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik hier meelees.

groetjes,
Sarah

Jan zei

He Sarah neen het is juist de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen lezen wat we meemaken en misschien zich laten inspireren.
We zien in elk geval dat er veel meer mogelijk is dan wat velen ons willen laten geloven. Veel licht en liefde ook voor jou en groetjes aan Caroline als je ze zou zien
dank voor het lezen
Jan, Line en Glenn

Blogarchief